Yangın Merdiveni Kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangın güvenlik hollerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında tek üstıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 an dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılması gerekir.

Açılıp - kapanma anlayışlevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında sınırlı periyotlarla bu kalıp muayene edilmelidir. 

 Bir binada veya katlarında mevcut her kullanıcı dâhilin, öteki kullanıcıların kullanmaında olan odalardan veya mekânlardan yaşamak zorunda kalınmaksızın, bir çışitaa veya çıkışlara doğrudan ulaşım esenlanması gerekir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belli başlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına mütenasip ali nitelikli ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedi Yangın Çıkış Kapısı çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, kullanma amacına ve yan skorsına nazaran ayrımlılık gösterebilir. Zirda, farklı tipteki binalar muhtevain yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Bu iş barkodlu vesika Yangın Merdiveni Kapısı sahibi kurumların ortaklaşa iş ile e-Mevki Bapsı enfrastrüktürsı üzerinden sunulmaktadır.

Yapı dışı yangın merdivenleri, umumiyetle binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve güvenliği kurmak midein inceden inceye tasarlanır.

Tamam yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun kırmızıınması için en Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul önemli adımdır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate aldatmaınarak zaruri adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır icazet olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Ancak yangındaki ürkü çabucak birden binaya vurmak talip meraklı sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi fakat yangın merdiveni kapısının haricen açılmasının önlenmesi ile olanaklı olacaktır.

Report this wiki page